Miksi häviän pokerissa?

Luin aikanani todella hyvän pokerikirjan, jonka nimi oli muistaakseni “Why you loose at poker” (miksi häviät pokerissa). Olin ennen tuon kirjan lukemista selannut ja lukenut ajatuksella läpi toista kymmentä erilaista pokerikirjaa, joiden jokainen pääpointti pyöri voittojen maksimoinnin ympärillä. Voittojen maksimointiin liittyi niin odousarvon laskemista kuin oikean kokoisen lyönnin valitsemisesta. Kaikki nämä kirjat luettuani pärjäsin pokerissa ihan kohtalaisesti. En tehnyt voittoja, mutta en myöskään tappiota.

Vasta “Why you loose at poker” avasi silmäni sille, että ongelmani ei ollutkaan maksimaalisen voiton saaminen vaan maksimaalisen häviön estäminen. Yksi tärkeimmistä asioista mitä pokerissa pitää muistaa on se, että pelaajana et ole koskaan liian syvällä kädessä jonka tiedät häviäväsi!

Voit aina kipata!

Olet varmasti pelannut pokeria ja tiedät, että keskimääräistä pelaajaa ei saa pois potista, johon hän on jo lyönyt yli puolet stäkistään! Hän jää roikkumaan käteen kiinni vaikka tietää syvällä sisimmässään, että tähän käteen voi hävitä koko stäkki. Hän perustelee maksamista sillä, että “koska olen laittanut jo niin paljon, en voi perääntyä”. Tämä on täysi virhearvio ja toivon, että tämän luettuasi et enää koskaan ole tuo keskimääräinen pokerin pelaaja.

Lue loppuun

Huono pokeriturnaus

Pelasimme muutama viikko takaperin työporukan kanssa leikkimielistä 50€ pokeriturnausta perjantai-iltana. Otimme hapanta ja heitimme huulta pokerin lomassa. Ensimmäinen turnaus meni loistavasti, lähes jokainen käsi tuntui osuvan ja sain pari loistavaa ohivetoa osumaan maaliin. Voitin ensimmäisen turnauksen.

Toinen turnaus

Päivän toinen turnaus on se, jossa omasta mielestäni on jotain mielenkiintoista. Olin koko ensimmäisen turnauksen pelannut varsin agressiivista ja jopa löysän näköistä peliä sillä kädet vaan olivat jatkuvasti timanttisia. Kaikilla oli täten olettamus, että pelaan lähestulkoon millä vain. Tästä oli hyvä jatkaa.

Toinen turnaus alkoi surkeilla käsillä kuten 5-10, Q-3, J-6 jne jne. Sain yhden käden osumaan ja onnistuin saamaan vastapelaajan stäkin itselleni. Minulla oli tuossa vaiheessa hieman vajaa kaksinkertainen alkustäkki. Sitten alkoi tapahtua, tai oikeastaan nimenomaan ei tapahtua. Lue loppuun

Turhaa lätinää pokerista ja elämästä